Christmaspudding met saus




Eindelijk is het zover: het moment dat de plumpudding een christmaspudding wordt. Na weken van geduld, ga ik 'm opnieuw koken.. nog eens voor twee uur.

Ondertussen lees ik in hetzelfde kookboek een recept voor bijpassende saus, natuurlijk met nog meer drank erin:


Saus bij plumpudding
Men neemt een kleine pannetje, hetwelk zeer koud moet zijn. Dan doet men er een pintje water en een half pond boter. Dan doet men er een weinig bloem van meel door en dan moet men het altijd dezelfde kant roeren als men er de meel doorheen doet, anders dan wordt de boter als olie. Als het gesmolten is doet men het in een sauskom en dan doet men er een vol glas brandewijn bij en een eetlepel witte suiker.

Ik vind de beschrijving niet heel duidelijk, maar 't recept voor blanke saus van De ervaren Kok verschaft wat meer helderheid. Dit lijkt me een juiste werkwijze:


Deze saus wordt dus vlak voor het opdienen afgemaakt. De andere voorbereidingen zijn gedaan, de pudding staat alvast te pronken tot het moment suprême vanavond!


Reacties

Populaire posts