Brosse herfstkoekjes

In mijn koelkast staan 3 glazen potjes kastanjepuree te wachten op hun laatste verwerking. Ik kon er niet goed uitkomen, hoe kastanjepuree met koekjes te verwerken. Wanneer je geen geschikt recept kunt vinden, moet je je eigen creativiteit gebruiken. En de inhoud van je keukenkastje. Ik nam het recept van mevrouw Spaan, paste het wat aan en maakte er vervolgens deze brosse herfstkoekjes van. Het testpanel was er erg enthousiast en ikzelf ook! Het lijkt een beetje op spritsjes, hoewel de verwerking wel iets anders is. Dit is hoe ik ze maakte:


Brosse herfstkoekjes

250 gram roomboter op kamertemperatuur, 150 gram kastanjepuree ook op kamertemperatuur, 125 gram speltmeel, 125 gram tarwebloem, 130 gram rietsuiker, snuf kaneel, wat grof gemalen nootmuskaat, zout, 50 gram pecannoten fijn gehakt.
En verder: een spuitzak, grote spuitmond met kartel (minimaal 15 mm), 2 bakplaten


Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop de boter zacht en luchtig, voeg de suiker toe en klop nog even stevig door. Doe de kastanjepuree erbij, meng dit eerst voorzichtig en klop het op het laatst nog even goed door. Zeef de bloem, het speltmeel en de specerijen. Alle vliesjes en zemelen van het speltmeel die achter blijven in de zeef ook gebruiken. Meng de droge ingredienten met de opgeklopte kastanjeboter. Schep op het laatst de pecannoten door het deeg. Gebruik een spuitzak met een groot kartelmondje. Schep het deeg in de spuitzak en spuit kleine rozetjes op een bakplaat.
Bak de koekjes in ca 15 minuten bruin, laat ze afkoelen op een rooster.


Mmmmm!

Reacties

Populaire posts